Prislista

Prisvärda behandlingar

I Sverige råder fri prissättning på tandvård. Hos Folktandvården är det landstingets politiker som fastställer priserna medan vi privattandläkare själva bestämmer vad det kostar. Det innebär att priset på en behandling kan skilja sig åt mellan olika mottagningar.

Södertandläkarnas mål är att alltid erbjuda bästa möjliga tandvård. För dig som patient betyder det att vi har en säker och modern utrustning och att du blir omhändertagen av personal som är vidareutbildad och uppdaterad på nya forskningsrön. Vi arbetar också uteslutande med moderna tandvårdsmaterial av mycket hög kvalitet.

Detta innebär inte att vi har speciellt höga priser. Det innebär däremot att vi alltid erbjuder prisvärda konsultationer och behandlingar.

Prislista

Nedan finns Södertandläkarnas prislista för olika åtgärder.
Prislistan anger även referenspriser som är beslutade av staten.

Ladda ner prislistan här:
Södertandläkarna, prislista 2016

Exempel på priser
På Södertandläkarna har vi som mål att alltid erbjuda bästa möjliga tandvård, den vård vi själva skulle vilja ha. Det innebär inte att vi har speciellt höga priser, däremot att vi alltid erbjuder prisvärda konsultationer och behandlingar. Oavsett vad du har för problem; hör gärna av dig så snart som möjligt. Det kostar ingenting men kan spara mycket pengar i förlängningen.

Årlig kontroll: 890 kr
Lagning: 1.500 – 2.000 kr
Rotfyllning 4.500 – 8.000 kr
Krona: 7.500 – 9.500 kr
Implantat: 24.000 – 70.000 kr

Ovanstående priser är exempel och ger alltså bara en indikation. Eftersom kostnaden varierar beroende på om det är en eller flera tänder som ska lagas eller ersättas är priserna satta i spann. Efter en första undersökning kan vi presentera kostnaden för just din behandling, med utgångspunkt från dina förutsättningar och behov.

Kontakta oss för ytterligare information om priserKostnadsberäkning
Hos oss får du alltid en kostnadsberäkning för din behandling. Eftersom förutsättningarna skiljer sig åt från person till person, och eftersom vi är noga med att hitta den bästa behandlingen för just dig, inleder vi alltid med en undersökning. Som medlem i Privattandläkarna kan vi även lämna garantier på vissa behandlingar.Tandvårdsstöd och högkostnadsskydd
Du står själv för tandvårdskostnader som har ett referenspris på upp till 3000 kronor. Sedan får du ersättning för:
• 50 procent av kostnader med ett referenspris mellan 3000 och 15000 kronor
• 85 procent av kostnader med ett referenspris som överstiger 15000 kronor

Särskilt tandvårdsbidrag
Utöver tandvårdsstödet som alla har rätt till ger vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar även rätt till så kallat särskilt tandvårdsstöd. Särskilt tandvårdsstöd är ett bidrag från Försäkringskassan som infördes den 1 januari 2013.

Läs mer om särskilt tandvårdsbidrag

Tandvårdsförsäkring
Tandvårdsförsäkringen innebär att du inte själv behöver betala hela kostnaden för din tandvård. Du betalar en patientavgift och Försäkringskassan ersätter den återstående delen.

Läs mer på om tandvårdförsäkring på Försäkringskassan.