Tandblekning

Tandimplantat | Tandfasader / Tandkronor | Bettrehabilitering | Tandblekning | Tandkirurgi | Tandprotetik / Tandproteser | Rotfyllning / Rotbehandling

För vitare tänder

Med åren blir tänderna gulare. Som ung har man mindre av det lite gulare tandbenet, det så kallade dentinet, och mer emalj. När vi blir äldre tunnas emaljen ut vilket gör att tänderna ser gulare ut. Vin, te, kaffe och cigaretter sätter också sina tydliga spår.

Innan du bleker tänderna undersöks de av våra tandhygienister som bland annat bedömer om emaljen är tillräckligt tjock för att klara en blekning. Eventuell tandsten måste tas bort och hål måste lagas. Tandblekningen sker sedan med ett gel som läggs i en skena tillverkad efter din över- och/eller underkäke. Sedan kan blekningen utföras hemma eller på kliniken.

Resultatet av blekningen beror på utgångsläget och behandlingen kan behöva upprepas för att ge bästa resultat, men en blekning som utförs på rätt sätt med säkra produkter räcker flera år utan att förstöra tandköttet. I samband med blekning kan du få irriterat tandkött eller ilningar i tänderna, men det försvinner efter några dagar. Den närmaste tiden efter blekningen bör du vara försiktig med livsmedel som kan färga tänderna.

Läs mer om tandblekning på 1177.se

Kostnadsberäkning
Hos oss får du alltid en kostnadsberäkning för din behandling. Eftersom förutsättningarna skiljer sig åt från person till person, och eftersom vi är noga med att hitta den bästa behandlingen för just dig, inleder vi alltid med en undersökning. Som medlem i Privattandläkarna kan vi även lämna garantier på vissa behandlingar.

Tandvårdsstöd och högkostnadsskydd
Du står själv för tandvårdskostnader som har ett referenspris på upp till 3000 kronor. Sedan får du ersättning för:
• 50 procent av kostnader med ett referenspris mellan 3000 och 15000 kronor
• 85 procent av kostnader med ett referenspris som överstiger 15000 kronor

Särskilt tandvårdsbidrag
Utöver tandvårdsstödet som alla har rätt till ger vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar även rätt till så kallat särskilt tandvårdsstöd. Särskilt tandvårdsstöd är ett bidrag från Försäkringskassan som infördes den 1 januari 2013.

Läs mer om särskilt tandvårdsbidrag

Tandvårdsförsäkring
Tandvårdsförsäkringen innebär att du inte själv behöver betala hela kostnaden för din tandvård. Du betalar en patientavgift och Försäkringskassan ersätter den återstående delen.

Läs mer på om tandvårdförsäkring på Försäkringskassan.